Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Erasmus+ KA2 Read and Write - Our eyes: 2nd Mobility_Portugal

 



Στα πλαίσια της δεύτερης κινητικότητας του Erasmus+ KA2 Read and Write - Our eyes to see the word οι χώρες που συμμετέχουν  συναντήθηκαν  στο  Πόρτο της Πορτογαλίας   στις  25 Απριλίου 2022.



Η μέρα μας ξεκίνησε στις 9:00 πμ. 

 

Στην είσοδο του σχολείου AE Cerco do Porto μας υποδέχτηκαν  οι εκπαιδευτικοί και  οι μαθητές του σχολείου.  Ο  διευθυντής  μας καλώς όρισε  και  στην συνέχεια τα παιδιά έπαιξαν με  τα μουσικά τους όργανα τραγούδια που είχαν επιλέξει μόνοι τους. 



 Στη συνέχεια, οι μαθητές μας ξενάγησαν μέσα στο σχολικό συγκρότημα και μας εξήγησαν την χρήση των χώρων.








Το μεσημεριανό μας πιάτο ήταν σπαράγγια και κρέας μαγειρεμένο και σερβιρισμένο από τους ίδιους τους μαθητές που εκπαιδεύονται στην μαγειρική. Ευχαριστημένοι και χορτασμένοι από τις γευστικές δημιουργίες των παιδιών φύγαμε από το σχολείο  και πήραμε το Magic Train για  να δούμε τα αξιοθέατα γύρω από το Πόρτο. 

 


 Στην διαδρομή   επισκεφθήκαμε το οινοποιείο Real Companhia Velha όπου μας εξήγησαν  την ιστορία και  την ζύμωση του κρασιού που γίνεται στο Πόρτο και γευτήκαμε το ξακουστό κρασί. 




  Τελειώνοντας το γύρω του Πόρτο με το τρενάκι μια πανέμορφη κρουαζιέρα στο ποτάμι μας περίμενε. Είδαμε τις  6 γέφυρες , και απολαύσαμε τα πανέμορφα σπίτια  με την  μοναδική αρχιτεκτονική  που ήταν  απλωμένα στο πλάι του ποταμού .  











Η μέρα έκλεισε με το βραδινό γεύμα στο μαγαζί Brasao με μια ξεχωριστή, γευστική  δημιουργία  Francesinha (Μικρή Γαλλία ). 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου