Κυριακή 15 Μαΐου 2022

“ Creative Drama for the Pupils with Special Needs” (Αττάλεια της Τουρκίας, 9-13 Μαΐου 2022)

“ Creative Drama for the Pupils with Special Needs



Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος ΚΑ1+
 Ξεπερνώντας τις καθημερινές προκλήσεις των παιδιών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες"  το σχολείο μας πραγματοποίησε κινητικότητα με στόχο την παρακολούθηση του σεμιναρίου 

Creative Drama for the Pupils with Special Needs” 

στο οργανισμό :  Utopia Education Art and Media Organization στην Αττάλεια της Τουρκίας, από τις 9-13 Μαΐου 2022.




Οι εκπρόσωποι του σχολείου συμμετείχαν ενεργά στα εργαστήρια με στόχο την εκπαίδευση τους σε εργαλεία του δράματος και την χρησιμοποίηση τους σε εκπαιδευτικούς στόχους απόκτησης δεξιοτήτων κοινωνικής ένταξης και προσαρμογής της συμπεριφοράς των μαθητών.


Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν  μουσική, μαντήλια , λάστιχα γυμναστικής, μπάλες , χειροποίητες μάσκες, χειροποίητες κούκλες , μακέτες, λούτρινα ζωάκια, μουσικά όργανα , υλικά από την φύση.



                                                               




 Οι ασκήσεις ήταν δομημένες έτσι ώστε να έχουν ως αποτέλεσμα την καλύτερη αναγνώριση του σώματος, την δημιουργία της αίσθησης ότι είμαι  παρών, της αύξησης της συγκέντρωσης της προσοχής, της αλλαγής της συμπεριφοράς και της κοινωνικής ανταπόκρισης.











Με νέα εφόδια και ως πολλαπλασιαστές της γνώσης που κατακτήθηκε , το εκπαιδευτικό προσωπικό θα συνεχίσει να διαμοιράζεται  και να χρησιμοποιεί τεχνικές δράματος στην εκπαίδευση των μαθητών σε όλα τα πεδία εκπαίδευσης. 

                        


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου