Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Διάχυση / Απολογισμός του προγράμματος ΚΑ2_ERASMUS+ του 1ου Ειδικού Δημοτικού Ιλίου για το σχ. έτος 2021-2022


Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκαν τρεις κινητικότητες για το πρόγραμμα ΚΑ2 Erasmus+ ΚΑ2 “Read and Write – Our eyes to see the word”:
  • Κινητικότητα στην Ελλάδα
  • Κινητικότητα στην Πορτογαλία
  • Κινητικότητα στη Ρουμανία

Η ελληνική αποστολή συμμετείχε ενεργά στις κινητικότητες μέσω σεμιναρίων και παρουσιάσεων για θέματα που αφορούσαν την εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών μάθησης, την προώθηση του βιβλίου και του τρόπου αξιοποίησης των τεχνολογικών μέσων στην εκμάθηση της ανάγνωσης και της γραφής.




  • Κινητικότητα στην Ελλάδα

Οι εκπαιδευτικοί Θεοδώρου Δέσποινα, Ντόνα Δέσποινα και Τζιώτη Αφροδίτη προετοίμασαν και παρουσίασαν διάφορες δραστηριότητες που προωθούν την επαφή των παιδιών με το βιβλίο και έδειξαν τον τρόπο με τον οποίο ένα παραμύθι μπορεί να αποτελέσει τη βάση εκμάθησης δεξιοτήτων ενισχύοντας την ανάγνωση και τη γραφή. Επιπλέον, η εκπαιδευτικός Ντόνα Δέσποινα δημιούργησε διάφορα Gamification και χρησιμοποίησε τις τεχνικές του Storyboard & digital  storytelling  για ενίσχυση των αποτελεσμάτων. 



  • Κινητικότητα στην Πορτογαλία 

Στα πλαίσια της δεύτερης κινητικότητας του Erasmus+ KA2 Read and Write - Our eyes to see the word οι χώρες που συμμετέχουν  συναντήθηκαν  στο  Πόρτο της Πορτογαλίας. Η εκπαιδευτικός Αφροδίτη Τζιώτη προετοίμασε με τους μαθητές της ένα ποίημα για την ειρήνη, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως ένα ποίημα μπορεί να αποτελέσει μια καλή αφορμή δημιουργικής γραφής. Ταυτόχρονα, οι εκπαιδευτικοί Ντόνα Δέσποινα και Τζιώτη Αφροδίτη παρουσίασαν στους συμμετέχοντας διάφορα παιχνίδια που ενισχύουν την αναγνωστική ευχέρεια των μαθητών καθώς και βίντεο με την εφαρμογή των παιχνιδιών αυτών μέσα στην τάξη.











 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου