Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Θεραπευτική Κολύμβηση και Ιππασία

Με την έναρξη του νέου έτους 2020, οι μαθητές του Σχολείου μας συμμετέχουν σε πρόγραμμα Κολύμβησης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πετρούπολης (πρόγραμμα της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής ΥΠΑΙΘ) και Θεραπευτικής Ιππασίας (Χορηγία της Ναυτιλιακής Εταιρείας AEGEAS ΑΜΚΕ) στον Ιππικό Όμιλο Βαρυμπόμπης. Ευχαριστούμε θερμά την Ναυτιλιακή Εταιρεία AEGEAS ΑΜΚΕ για την ευγενή προσφορά της στη Σχολική μας Μονάδα. 
Η μετακίνηση των μαθητών μας πραγματοποιείται με σχολικά πούλμαν και με τη συνοδεία Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού του Σχολείου μας. Συμμετέχουν συνολικά 30 μαθητές. Εξ αυτών 19 μαθητές στο πρόγραμμα κολύμβησης και 11 στο πρόγραμμα Θεραπευτικής Ιππασίας, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή αντίστοιχα.

Η Θεραπευτική Κολύμβηση συνδυάζει την ισορροπία με τον συντονισμό των κινήσεων, την κίνηση και τον έλεγχο της κίνησης, την ενδυνάμωση αλλά και την αισθητική απόλαυση και ψυχαγωγία του ίδιου του παιδιού. 



Στη Θεραπευτική ιππασία εφαρμόζεται η προσέγγιση Hi.K.E.R. όπου τα παιδιά δουλεύουν σε ένα υψηλά δομημένο περιβάλλον που περιλαμβάνει:τη φυσική οργάνωση ενός πολυαισθητηριακού περιβάλλοντος με καθαρά σχεδιασμένες περιοχές δράσης και δομημένα προγράμματα εκπαίδευσης τα οποία βασίζονται σε φυσικές εικόνες και ποικίλες στοχοκατευθυνόμενες δραστηριότητες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου