Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Τσικνοπέμπτη



Έφτασε και η Τσικνοπέμπτη και όπως "ορίζει" το "έθιμο¨, φροντίσαμε από το πρωί, να ανάψουμε τα κάρβουνα και τη φωτιά, να μαρινάρουμε τα κρέατα και να ψήσουμε.




Πράγματι γίνανε όλες οι προετοιμασίες κανονικά και γύρω στις 11:30, σιγά - σιγά αρχίσανε να βγαίνουν οι μαθητές μας από τις τάξεις τους, στην αυλή του Σχολείου για να λάβουν μέρος στην διαδικασία του ψησίματος.










Ο κ.Γκικούργιας, γονέας μαθητή μας, μαζί με τους κυρίους Νίκο Δ., Γιάννη Ν., Εκπαιδευτικούς και τον κ.Ηλία Μ., τον Μηχανικό μας, βάλανε (αφού τα είχαν μαρινάρει -  για να είναι πιο νόστιμα) τα σουβλάκια, τα λουκάνικα, τις πιτούλες και τα μπριζολάκια, στη θράκα. Το αποτέλεσμα.....Μοσχομύρισε όλη η αυλή και το Σχολείο, τα παιδιά συμμετείχαν στη διαδικασία, ο καιρός ως σύμμαχός μας βοήθησε να παίξουν όλοι και στο τέλος υπό τους ήχους όμορφων Αποκριάτικων τραγουδιών, να απολαύσουν όλοι από 1 και 2 και 3 σουβλάκια..... και ότι άλλο θέλανε.


















Μείναμε όλοι στην αυλή τσικνίζοντας, μέχρι την ώρα που το κουδούνι χτύπησε για να φύγουμε. Ήταν ένα υπέροχο πρωινό το οποίο  Μαθητές και Εκπαιδευτικοί χάρηκαν πολύ.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!
ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου