Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Πρόγραμμα Erasmus

 


Το σχολείο μας είχε τη χαρά να συμμετάσχει στο Πρόγραμμα Erasmus KA2 με τίτλο: “Read and Write Our eyes to see the Word” που υλοποιήθηκε στο χρονικό διάστημα 2020-2023. Ακολούθησαν από κοινού δράσεις και κινητικότητες στις χώρες που συμμετείχαν και, συγκεκριμένα στις χώρες Ρουμανία, Τουρκία, Ισπανία και Ελλάδα.

Οι εκπαιδευτικοί μοιραστήκαμε εμπειρίες και σύγχρονες παιδαγωγικές πρακτικές. Το παιδαγωγικό όφελος ήταν μεγάλο, τόσο για τους εκπαιδευτικούς, όσο και για τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.























Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Μία όμορφη μέρα δραστηριοτήτων στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος!!!Παιχνίδι, αθλητισμός και διασκέδαση υπό την επίβλεψη εξειδικευμένων γυμναστών στην Ειδική Αγωγή.













Τρίτη 2 Μαΐου 2023

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ.....

 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ.....

Ταξίδι σε μια άλλη εποχή!!! Κάστρα, άλογα και επαφή με τη φύση. Μια πολύ όμορφη εμπειρία για τους μικρούς μαθητές μας ήταν η επίσκεψη στον Πύργο του Πάρκου Τρίτση !!!!















ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!

 ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!





ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ!!!💙

🇬🇷 ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ!!!💙

Φορέσαμε τις παραδοσιακές μας φορεσιές και τιμήσαμε με υπερηφάνεια την Εθνική επέτειο συμμετέχοντας στην παρέλαση.
Η σημερινή μέρα μας έδωσε πολλά χειροκροτήματα και μπράβο μα το
σπουδαιότερο..... μια μοναδική ανάμνηση ζωής.
Χρόνια πολλά Ελλάδα!!!! 🇬🇷








Η ΑΝΟΙΞΗ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ !!!!!!!

 Η ΑΝΟΙΞΗ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ !!!!!!!

Ανοίξαμε κι εμείς τα παράθυρα και χωρίς να αντισταθούμε αφήνουμε τα χελιδόνια να μπουν και τα χρώματα και τις ομορφιές της να μας κυριεύσουν..... ανοίξαμε κι εμείς τα παράθυρα και χωρίς να αντισταθούμε αφήνουμε τα χελιδόνια να μπουν και τα χρώματα και τις ομορφιές της να μας κυριεύσουν.....






ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΚΑΙ ΚΟΜΙΚ !!!!

 ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΚΑΙ ΚΟΜΙΚ !!!!

Οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης του σχολείου μας καθημερινά εξασκούνται στη γραφή και στην ανάγνωση με έμφαση στην αλληλεπίδραση, την κατανόηση και την καλλιέργεια της φαντασίας και της σκέψης. Η χρήση των κατάλληλων διαδραστικών εκπαιδευτικών εργαλείων και η αξιοποίηση της τεχνολογίας μας βοηθάει στον εμπλουτισμό των κειμένων μας και στον χρωματισμό των ιδεών μας. Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενώσαμε τις ιδέες μας και αφού φτιάξαμε τη δική μας ιστορία τη μετατρέψαμε σε ψηφιακό κόμικ! Πρωταγωνιστές του κόμικ τα ίδια τα παιδιά!
Η ιδέα μας παρουσιάστηκε και στην Ισπανία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus στο οποίο μετέχει το σχολείο μας.